Har du planer om å kjøpe valp, eller har du en hund du vil avle på?

 

I avlsretningslinjene til Norsk Cavalierklubb ligger det føringer knyttet til helsekontroller som er ønskelig at utføres før en hund brukes i avl. Dette dreier seg om hjertesjekk, patellasjekk og øyenlysning.

 

Å MRI scanne en hund for syringomyelia før den benyttes i avl er ikke inkludert i avlsretningslinjene. Den geografiske spredningen på MR-maskiner er svært dårlig og for mange oppdrettere er det vanskelig å komme til en MR-maskin.

 

Skal du kjøpe valp, eller ønsker å avle på hunden din oppfordrer vi deg til å be om en kopi av de aktuelle hundenes helseattester! Som valpekjøper vil dette være valpens foreldre i første omgang. Dersom du ønsker å avle på hunden din, gjelder det hundens potensielle partner og dens foreldre/besteforeldre.

 

Vi ser at flere og flere etterspør valper etter scannede foreldre,og potensielle partnere til sine hunder som er MRI scannet for syringomyelia.

Dersom det reklameres med at hunden er scannet, så kan du be om en kopi av MR-attesten før du treffer en endelig avgjørelse om kjøp av valp eller valg av avlspartner!

Hvordan du skal tolke attesten finner du informasjon om her.

Enhver oppdretter med god samvittighet vil sette pris på en forespørsel om å få se hundens helsepapirer, og imøtekomme den med glede! 

 

Hjem