Med midler fra Dyrlege Smiths Stiftelse har vi fått muligheten til å MRIscanne hanner over 5 år, gratis for eier. Målet med dette er å finne friske hanner som er aktuelle for bruk i avl.

 

Kravene til hannen følger helsekravene som ligger i Norsk Cavalierklubbs avlsretningslinjer (det understrekes at dette ikke er et prosjekt knyttet til Norsk Cavalierklubb)

 

Bildene blir avlest av BVA CMSM Scheme. Opplysninger om hvilke hunder som er scannet og kontaktinformasjon til eier vil bli tilgjengelig på syringomyelia.no. Resultatet blir ikke offentliggjort (med mindre hunden er registrert i Britisk Kennelklubb)

 

Krav til hannen:

 

  • Fylt 5 år
  • Registrert i NKK og mikrochipet
  • Ingen symptomer på syringomyelia
  • Veterinærattest på kneledd u.a. foretatt tidligst ved 1 års alder
  • Øyelysningsattest foretatt tidligst fra ett års alder. Hund med arvelig utviklingskatarakt godkjennes ikke. Hunder med retinal dysplasi (RD) godkjennes (fokal/multifokal og geografisk).
  • For hanner fra 5-7 år må det foreligge hjerteattest u.a. yngre enn 3 mnd. For hunder fylte 7 år må det foreligge en hjerteattest u.a etter at hunden har fylt 7 år

 

Liste over skannede hanner finner du her

 

Makspris og kvantumsrabatt:

 

Midler fra stiftelsen gir også en makspris på kr. 3 000,- for hund nr.1 og kr. 1000,- for de neste hundene skannet av samme eier/oppdretter. Ta kontakt med oss før du skanner, da vi vil sikre oss at vi fremdeles har midler tilgjengelig.

 

Det er mulig å skanne hunder på Jeløy Dyreklinikk og Karmsund Dyrehospital. Det finnes også muligheter til å skanne i Kristiansand, Trondheim og Tromsø. Dersom du har en hund som er aktuell for prosjektet - send en mail til webmaster@syringomyelia.no.

 

Midlene vil benyttes fortløpende.

 

 

Fullfinansiert MRI scan av friske hanner over 5 år og makspris og kvantumsrabatt ved skanning av en eller flere hunder.

Oppdatert 28.02.2012